Прегршт манифестација у оквиру „Кочићевог збора”

К. Ш.
Прегршт манифестација у оквиру „Кочићевог збора”

БАЊАЛУКА - Традиционална манифестација „Кочићев збор” у наредна три дана доноси прегршт садржаја и разноврсног програма на локацијама у граду и Стричићима.

У духу Кочићевих дана суграђани, али и многобројни туристи данас и сутра могу да очекују изузетно богат програм, док је недјеља резервисана за дешавања на Мањачи.

- Вечерас од 18 часова у Господској улици сви заинтересовани моћи ће да погледају изложбу „Петре ђе си да нас видиш?”, док ће од 19 часова централном улицом у оквиру догађаја „Кочић на улицама” продефиловати глумци који ће говорити Кочићева дјела - истакли су из Градске управе и додали да је прије тога планирано низ изложби, ревија и манифестација.

Како наводе, изложбена поставка аутора Перице Ивановића биће постављена сутра у Музичком павиљону парка „Петар Кочић”, након чега ће услиједити догађај „Кочић на улицама” у Господској улици.

- Сјајан програм биће настављен на тврђави Кастел гдје ће бити одржан бесплатан стендап шоу „Реци ми да се шалиш” чувеног стендап комичара Горана Винчића Винче - истакли су из Градске управе.

Недјеља је намијењена за активности у Стричићима па ће тако већ у девет часова бити одржана литургија, помен Кочићу и његовом оцу Герасиму у цркви Успенија пресвете Богородице.

- Културно-умјетнички програм под називом „Снага јединства” биће одржан код ОШ „Петар Кочић” - навели су организатори.

Додали су да на зборишту од 13 часова почиње надметање у народним вјештинама и спортовима и чувена бодљавина бикова за награду „Јаблан”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана