Предузећа и институције слабо ажурирају своје интернет странице

Весна Поповић
Предузећа и институције слабо ажурирају своје интернет странице

Бањалука - Поједине градске институције и јавна предузећа периодично ажурирају садржаје својих интернет страница.

Тако је Центар за развој и унапређење села посљедњу вијест у рубрици актуелности објавио крајем маја, три у априлу, а прије тога посљедњу у септембру 2012. године.

Директор овог центра Миленко Шарић признао је да су у поприличном заостатку када је у питању ажурирање интернет странице те да је разлог за то недостатак средстава. 

- Немамо радника који би се тиме бавио, а тренутно то обавља један наш запослени коме је то додатни посао. Да ли ће се ситуација побољшати зависи од средстава које ће нам стајати на располагању - објаснио је Шарић.

Иако нема посебну рубрику за актуелности, на интернет страници "Водовода" међу посљедњим обавјештењима објављен је сазив за Скупштину акционара која ја била заказана за јун.

Из "Водовода" поручују да је њихова интернет страница пуштена у рад 2002. године те да је за то вријеме имала модеран графички дизајн и задовољавала тадашње потребе.

- Податке ажурирамо по потреби, односно кад дође до промјене неких релевантних података, на примјер промјене контакт података, број прикључака, дужина мреже, избор нових чланова Управе, пуштање у рад нових објеката и слично - рекли су у "Водоводу".

Признају да тренутни изглед сајта не прати у потпуности данашње стандарде.

- Одјељење за информационе технологије је у оквиру свог плана пословања за ову годину предвидјело израду новог интерактивног портала који би омогућио бољу и директнију комуникацију с потрошачима, као и визуелну промјену сајта. Надамо се да ћемо бити у могућности испунити ову активност до краја ове године - објаснили су у "Водоводу".

Предузеће "Градско гробље" је у овој години објавило укупно четири новости, посљедњу почетком августа. Директор Недељко Милаковић поручује да су прије око 20 дана ангажовали лице које ће бити задужено за дневно ажурирање садржаја.

- Поред основних информација, објавићемо и списак оних који не плаћају одржавање гробница, а то је неколико хиљада људи. Трудићемо се да комплетирамо што више података који ће садржавати и цјеновнике - објаснио је Милаковић.

Директор градске "Чистоће" Александар Бајић је рекао да у претходних десет дана интернет страница овог предузећа једно вријеме није била доступна због дораде, али да је сада у функцији.

- Имамо радника који је задужен за редовно ажурирање сајта када су у питању информације о одржавању скупштина акционара, те остала обавјештења за кориснике наших услуга - закључио је Бајић.

Актуелни сајт Градске управе у функцији је од 2009. године и ажурира се неколико пута дневно. Годишње се за одржавање сајта издваја 15.000 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана