Представници топлана из Пала и Сокоца у посјети „Еко топланама“

С. Б.
Представници топлана из Пала и Сокоца у посјети „Еко топланама“

БАЊАЛУКА- „Еко топлане“ Бањалука у четвртак су биле домаћин представницима општине и „Топлане“ Пале, као и „Топлане“ Соколац, у оквиру стручне посјете топланама у региону које су изграђене или потпуно реконструисане у посљедњих неколико година, саопштено је из „Еко топлана“.

- Ова посјета саставни дио је пројекта у којем учествује конзорцијум извођача „Гријањеинвест“ д.о.о. Пале и „Термотехника“ д.о.о. Бањалука, а који се односи на изградњу идејног рјешења будуће топлане на Палама. Посјета је од велике је важности за овај пројекат, јер смо могли да видимо добар примјер праксе и одлично реализовано рјешење топлане на биомасу, чиме смо и сами добили неке идеје за даљу реализацију и унапређење нашег система - нагласио је Бранислав Живковић, професор на Машинском факултету у Београду, који је члан тима за реализацију пројекта на Палама.

Представници „Еко топлана“ гостима су презентовали систем функционисања новог погона топлане на биомасу, рејонске котловнице на Старчевици и Космосу, као и Логистички центар „Еко топлана“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана