Представници града Бањалука на Сајму књиге: Празник писане ријечи

ГС
Представници града Бањалука на Сајму књиге: Празник писане ријечи

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је синоћ отворен 29. Међународни сајам књиге у организацији "Гласа Српске"., који је посвећен нашем великом писцу Бранку Ћопићу, а овом догађају присуствовали су и градски менаџер, Бојан Кресојевић и савјетница градоначелника, Милада Шукало.

Савјетница градоначелника је нагласила како је управо Сајам књиге у Бањој Луци највећи празник писане ријечи, не само у нашем граду него и у цијелој Републици Српској.

-Захвлани смо организатору што његују писану ријеч и пружају подршку, како издавачима тако и књижевницима, те промовише књигу у једном изазовном времену дигитализације и  информационих технологија у којем живимо. Посебно смо поносни што је управо овај сајам посвећен лику и дјелу Бранка Ћопића. Увјерени смо, да ће поред јубларног, 30. издања, које ће бити организовано наредне година, ова манифестација трајати још много година – казала је савјетница Шукало.

Наиме, ове године се обиљежава четврта деценија од смрти великана српског књижевног свијета Бранка Ћопића, те је отварање Сајма управо започето бесједом писца и академика Милосава Тешића.

Током наредних дана, у склопу Међународног сајма биће организовани бројне радионице, панели, промиције књига, као и додјеле награда.

Традиционална додјела награда заказана је за петак, 20. септембар у 12.00 часова.

За све посјетиоце, Сајам је отворен до понедјељка, 23. септембра у периоду од 10.00 до 20.00 часова, а улазница кошта 1 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана