Представници бањалучких мјесних заједница: Немамо подршку градоначелника ни Градске управе

Ј. Са.
Foto: www.banjaluckeprice.net

БАЊАЛУКА – Представници бањалучких мјесних заједница поручили су након данашњег састанка са предсједником Скупштине Града Љубом Нинковићем да немају подршку Града нити градоначелника Драшка Станивуковића, те да ће, ако се настави овако, ићи у протесте.

Циљ састанка који је одржан у Градској управи био је рјешавање нагомиланих проблема у мјесним заједницама.

- Ови људи трпе озбиљне критике због тога што не могу да раде. С разлогом критикују и Скупштину Града и одборнике и мене као предсједника. Озбиљно ћу да схватим њихову критику - поручио је Нинковић.

На састанку је договено да сваког првог понедјељка предсједник Скупштине Града и представници мјесних заједница имају заједнички састанак те да се види гдје су проблеми и да се нађе заједничко рјешење.

-Позивамо и градоначелника да поднесе извештај за све што је до сада учињено, то је њихов захтјев - додао је Нинковић.

Предсједник Савјета МЗ Пискавица Горан Кнежевић рекао је да су у претходне три године молили градоначелника да се одржи овакав вид радног састанка, али узалуд.

-Некада су предсједници савјета имали бројеве начелника одјељења у случају да се неки проблем треба брже ријешити – истакао је Кнежевић.

Предсједник Савјета МЗ Старчевица Драгомир Ђукић рекао је да је прије пет или шест мјесеци поднио захтјев да се ријеше проблеми у насељу Старчевица, али ништа се није десило.

-Немамо стварно стање свих мјесних заједница. Све потребе грађана треба да се чују у скупштинској сали - рекао је Ђукић.

Предсједник Савјет МЗ Доња Кола Срђан Ћутковић сматра да се ништа није радило у претходном периоду и уколико градоначелник не буде имао слуха за њихове проблеме мораће ићи у протесте.

Предсједник Савјета МЗ Куљани Јовица Томић је навео да је градоначелнику у циљу да их политички онемогуће у раду како би остварио своје политичке циљеве.

Додао је и да не добијају одговоре на дописе које пошаљу према Граду што се никада до сада није дешавало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана