Представљени капацитети Kастела у оквиру пројекта “Фортитјуд”

Срна
Представљени капацитети Kастела у оквиру пројекта “Фортитјуд”

БАЊАЛУКА - Бањалучки Кастел представљен је као једна од тврђава на којој ће бити реализоване активности у оквиру пројекта “Унапређење заједничке туристичке понуде на тврђавама - Фортитјуд (FORTITUDE)”, у коме учествују Хрватска, БиХ и Црна Гора.

Из Градске управе наводе да пројекат “Фортитјуд”, подржан кроз програм Интеррег ИПА Хрватска-БиХ-Црна Гора, има за циљ развити нове садржаје на историјским тврђавама и на тај начин обогатити њихову културно-туристичку понуду.

Представници Града Бањалука учествовали су јуче путем видео-позива конференција одржаној у Шибенику на Тврђави Светог Миховила због епидемиолошких разлога.

Град Бањалука је партнер у конзорцијуму на овом пројекту, чији је носилац Тврђаве културе Шибеник у сарадњи са локалним управама Херцег Новог, Бара и Карловца.

Посебна активност у оквиру пројекта биће манифестације “Ноћ тврђава”, која има за циљ умрежити тврђаве на прекограничном подручју и на тај начин посјетиоцима приближити значај тог вриједног културног насљеђа за развој културног туризма у програмском подручју.

Укупан буџет пројекта је 1.618.438 евра, а пројекат се финансира из средстава
Европског фонда за регионални развој (ЕРДФ) и ИПА два средства.

Буџет додијељен Граду Бањалуци износи 230.055 евра, од чега Град има обавезу суфинансирања у износу од 15 одсто.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана