Представљен пројекат новог хотела Палас

ГС
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - На Тргу Крајине у Бањалуци данас је представљен пројекат изгледа будућег хотела „Палас“, а који ће бити највиши и најлуксузнији објекат у Републици Српској, вриједан 150 милиона марака.

Хотел ће бити висок преко 100 метара, са спа центром, ресторанима, видиковцем, подземном гаражом и пословним објектима.

У Бањалуци је већ почело рушење недовршеног дијела хотела који је деценијама представљао „ругло“ центра града.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је присуствовао презентацији пројекта, рекао је да ће изградњом хотела Палас Бањалука добити нови изглед центра града и подићи квалитет живота, али и услуга онима који буду долазили у град на Врбасу.

„Увјерен сам да ћемо веома брзо положити камен темељац и у неком оптималном времену потребном за градњу бити у прилици да отворимо један од најљепших објеката који имамо у граду“, рекао је Додик обраћајући се присутнима на презентацији пројекта.

Он је истакао да се на ово дуго чекало, али да је било много посла у вези са формално-правним питањима која су ријешена сарадњом локалних и републичких власти.

 

- Овај пројекат је резултат сарадње републичких и градских институција, које су претходних година радиле на томе да коначно почне његова реализација. Та сарадња свих нивоа власти показује да Република Српска има капацитет да инвеститорима омогући да успјешно реализују велике пројекте, а изградња хотела Палас то јесте - рекао је Додик.

Додик је рекао да је увјерен да ће веома брзо бити положен камен темељац за овај објекат.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је ово подвиг вијека и дан који Бањалука чека пуне 43 године.

- На мјесту ових рушевина родиће се нови симбол Бањалуке. Пресрећан сам и препоносан, јер смо успјели оно што нико прије нас није. Почело је рушење хотела Палас, како би се на овом мјесту изградило ново ремек дјело архитектуре - рекао је Станивуковић.

Он је напоменуо да је на пројекту радио свјетски познати архитекта Хани Рашид, а да је вриједност инвестиције 150 милиона КМ, за коју очекују да буде завршена за три године.

„Добићемо хотел висине изнад 100 метара, са спа центром, видиковцем, рестораном, конгресном двораном и осталим садржајем“, навео је Станивуковић.

Инвеститор је компанија „Цептер“ чији је власник Милан Јанковић, познатији као Филип Цептер, рекао да је у последње двије године уложио много емоције, жеље и енергије да дође до реализације овог пројекта.

„Покушавамо годинама да ријешимо овај проблем и уклонимо овај симбол недовршености, односно покушаја да се направи велелепна ствар, али нисмо успјели. Сада, овај пројекат ће сигурно бити завршен“, истакао је Јанковић.

Он је захвалио предсједнику Републике Српске и градоначелнику Бањалуке на залагању у превазилажењу свих проблема да би се коначно приступило реализацији пројекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана