Предшколска установа - клуб за дјецу “Машта”: Мјесто забаве, дружења и игре

Милош Васиљевић
Предшколска установа - клуб за дјецу “Машта”: Мјесто забаве, дружења и игре

БАЊАЛУКА - Предшколска установа - клуб за дјецу “Машта” пуних седам година оаза је мира и сигурности за малишане, којима пружа љубав и мир. Истовремено, ова предшколска установа прва је степеница у одрастању малишана.

Овај породични вртић смјештен је на адреси у улици Милана Стевиловића 44а у Бањалуци. Дјеца узраста од 11 мјесеци до шест година распоређена су у три васпитне групе. О њима, више од десет часова дневно, брине одабрани тим младих, високообразованих људи. У склопу “Маште” постоји и продужени боравак за основце прве тријаде.

Замјеница директора и главна васпитачица у “Машти” Жељка Скендерија казала је за “Глас Српске” да је ова установа мјесто у којем малишани ујутру долазе са осмијехом.

- Од других установа сличног типа “Машта” се издваја по топлини и породичном приступу у раду са дјецом те пријатељском односу с родитељима. Важан сегмент јесте и сигурност, коју родитељи имају када су дјеца код нас. То су само неке од предности које овај вртић разликује од осталих - рекла је Скендерија.

Нагласила је да кроз планиране и спонтане активности брину да дјеца уче и напредују, поштујући начин и темпо учења, уважавајући различите интересе и способности сваког дјетета посебно.

- У раду са дјецом користимо различите педагошке методе, нудећи богато и организовано окружење, као и богатство дидактичког материјала које подстиче дјецу на активност истраживања у мањим групама и индивидуално. Кроз пројектни рад подстичемо дјецу на бригу о природи и околини, те развијамо креативност и љубав према култури и умјетности - додала је Скендерија.

Програм у Предшколској установи - клубу за дјецу “Машта” верификован је од стране Министарства просвјете и културе Републике Српске. У свом раду организују посјете позориштима, биоскопима, музејима, библиотекама, као и установама које доприносе побољшању квалитета рада.

- “Машта” је вртић који нуди сигурно, здраво окружење у којем се дјеца осјећају заштићено и вољено. Стварамо знатижељан, истраживачки однос према околини гдје дјеца стичу знања и спознаје на основу властитог искуства и према оптималном развоју својих потенцијала, умијећа и вјештина уз примјерену подршку васпитача - истакли су из овог вртића.

Ту су заступљени спорт, забава, сигурност и удобност, а доминирају дружење и игра, гдје се заједничком сарадњом, малих и великих људи, гради успјешна и креативна заједница на крилима маште.

Двориште

Жељка Скендерија казала је да дјеца у овом вртићу, у свако доба године, проводе вријеме и у природи.

- Имамо два велика дворишта, травнато и бетонско. Када је снијег и минус дјечица обуку скафандере и идемо на ваздух. Максимално водимо рачуна о томе да буду активни - рекла је Скендерија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана