Предсједник Скупштине града најавио мјере ако одборници буду каснили

ГС
Предсједник Скупштине града најавио мјере ако одборници буду каснили

БАЊАЛУКА - Скупштине града Бањалука настављена је након паузе која је трајала дуже него што је требало, а предсједник Скупштине Младен Илић је рекао да ће у убудуће када одборници буду каснили прекинути засједање и настављати други дан.

Паузу је затражио клуба одборника Уједињене Српске и требала је трајати само 10 минута, али је трајала много дуже.

Пауза је почела у 11 часова и умјесто у да се сједница настави десет минута касније, она је почела у скоро 11:35 јер су се одборници дословно „разбјежали”.

Они који су преостали нису били довољни да се обезбиједи кворум, пренијела је Српскаинфо.

– Мислим да је то ствар личне културе и нормално је да се касни, али да сваки пут исти појединци касне ујутро или након паузе је по мени ствар личне културе и непоштовања грађана који су вас бирали, а на које се позивате – казао је Илић.

Досадашњи дио засједања Скупштине града Бањалука обиљежила је дискусија између градоначелника Драшка Станивуковића и одборника СНСД Срђана Амиџића око тога шта је важније, градња моста у Доцу или у насељу Чесма .

Амиџић је поручио да би мост у Доцу требао бити приоритет.

⁃ Ради се о веома важној инвестицији и значајном пројекту за грађане Бањалуке. Као нова градска власт, имате одговорност према грађанима што се тог пројекта тиче. Знате ли шта тај мост значи за тај дио града у смислу комуникације, шта значи за Кастел, за туризам, угоститеље? Град има средства у буџету за тај пројекат и зато га гурајте – рекао је Амиџић.

Навео је да подржава и изградњу моста у Чесми и разумије потребу за њим, али да не очекује да ће бити завршен за годину.

⁃ Ми нисмо рекли да ће мост у Доцу бити завршен тако брзо, већ за четири или шест година. И немојте се заносити да ћете за сваки велики пројект имати комплет обезбијеђена средства и ријешене имовинско-правне односе – поручио је Амиџић.

Станивуковић је са друге стране поручио да је мост у Доцу важан, грандиозан те да би био лијепа разгледница Бањалуке.

– Ипак 32 милиона КМ, колико он кошта, је боље уложити у стварање нових радних мјеста и мостове у насељима која их немају. Мост у Доцу је заблуда за грађане. Бивша администрација је за тај мост обезбиједила три милиона КМ, а он кошта 32 милиона КМ. Ми нисмо одустали од градње, једноставно сада нема новца, а има много других приоритета – рекао је Станивуковић.

Станивуковић је рекао да грађанима Бањалуке више треба мост у Чесми како би људи могли прећи преко ријеке, као и нова радна мјеста.

Он је нагласио да је бивша градска администрација најавила изградњу моста у насељу Долац, али да је од свега остао само један стуб, те обезбиједила десет одсто средстава.

– Поскидали су нам новац и са оних основних ствари, а сада питају гдје су инвестиције. Да су нам оставили све онако како причају, ја бих сада овдје летио од среће, али није тако – рекао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана