Предсједник МЗ Лазарево тврди да мјештани с разлогом страхују: Позваћемо инспекторе на мост у Трапистима

Ј. К.
Предсједник МЗ Лазарево тврди да мјештани с разлогом страхују: Позваћемо инспекторе на мост у Трапистима

БАЊАЛУКА - Мјештани Траписта страхују да недавно реконструисани мост у овом насељу није безбједан због чега ћемо се обратити републичкој инспекцији како бисмо утврдили да ли постоје недостаци, рекао је предсједник Мјесне заједнице Лазарево Игор Видовић.

Он је истакао да је обнова моста завршена прије непуних мјесец дана, али је због пропуста приликом радова сада у току замјена стубова, као и дијелова који су пропали. Видовић је нагласио да је прије два мјесеца градоначелник Драшко Станивуковић под слоганом “Магије у Бањалуци” у видео-клипу објављеним на његовој страници отворио стари, али како је истакао, реконструисани мост у Трапистима. Према Видовићевим ријечима, два потпорна стуба нису ни дирнута, а у основи, коју чини бетон, су пропали.

- Досад што је урађено и што се може примијетити јесте замјена дасака и фарбање моста, као и пропалих дрвених конструкција - рекао је Видић.

Додао је да се грађани с разлогом питају да ли је овај мост безбједан.

- Позваћемо републичку инспекцију која ће, прије свега, анализирати безбједност моста те угроженост колског моста низводно. Осим тога, од инспекције ћемо тражити да провјери уложена средства грађана Бањалуке за овакву “магију” коју нам градоначелник показује - рекао је Видић. 

Одговор из Градске управе нисмо успјели добити у петак, јер градски менаџер Бојан Кресојевић није одговарао на наше позиве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана