Пред бањалучким одборницима маратонска сједница: На дневном реду 114 тачака

A.С.
Пред бањалучким одборницима маратонска сједница: На дневном реду 114 тачака

БАЊАЛУКА - Сједница Скупштине града Бањалука, након паузе од четири мјесеца, биће одржана 24. и 25. јуна, а на дневном реду биће више од 114 тачака, одлучио је данас скупштински колегијум.

На обимном дневном реду сједнице, која ће по свему судећи бити маратонска, налазе се тачке од којих неке због епидемије вируса корона нису разматране још од фебруара.

Највећи број тачака односи се на измјене регулационих планова, давања у закуп простора у власништву Града, те извјештаје градских установа и предузећа и кадровска питања.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић казао је да је Скупштина била спријечена да засједа у протеклом периоду, те да су неки извјештаји на чекању од фебруара.

- Очекује нас једна маратонска сједница и велики број одлука. Одређене установе су извјештаје припремиле за мартовску сједницу, али су они враћени на допуњавање због ситуације у којој смо се сви нашли. Такође, пред нама је низ важних одлука из обладти просторног уређења, рјешавање кадровских питања, као и реализација свих мјера које су донесене на ванредним засједањима - казао је Радојичић.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић рекао је да ће дужину засједања дикрирати дневни ред, те да се може очекивати и његово проширивање.

- Могуће је да ће одређена питања пристизати у наредном периоду. Што се тиче локације, пратићемо епидемиолошку ситуацију, а у оптицају су сала Скупштине и Бански двор, а разматрамо још неке - рекао је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана