Пребукирани фитнес центри у Бањалуци

Јасмина Перишић
Пребукирани фитнес центри у Бањалуци

Бањалука - Све више становника, како младих, тако и оних старијих, заинтересовано је да са доласком хладнијих дана доведе тијело у форму, а у фитнес центрима истичу да су им већ сада сва мјеста попуњена.

У Фитнес центру, који се налази у склопу Градског олимпијског базена, рекли су да су почели са радом послије паузе од три мјесеца, која је направљена због санирања штете од поплава.

- Сва мјеста су попуњена, јер је јесен период када људи највише пажње посвећују свом изгледу. Наши клијенти су већином мушкарци од 35 до 50 година, али има и оним млађих - рекла је рецепционар Фитнес центра Драгана Петровић.

Она је додала да мушкарци много више од жена воде бригу о свом изгледу и здрављу.

- Располажемо са програмима тренирања и исхране, а мушкарци су ти који се више придржавају ових правила - рекла је Петровићева и додала да мјесечна чланарина за теретану и сауну у овом фитнес центру износи 45 КМ, док је цијена аеробика 39 КМ, са коришћењем сауне три пута седмично.

Власник фитнес студија "Тефа-фит" Теофит Јусуфагић  је рекао да је сезона у фитнес студију почела са хладним данима.

- Током љета имали смо мали број заинтересованих за вјежбање. Међутим, са доласком хладнијих дана ситуација се промијенила - рекао је Јусуфагић и додао да у овом мјесецу очекују додатну заинтересованост људи да тијело доведу у форму.

Нагласио је да у децембру и јануару очекују смањење броја клијената због празника, али је додао да савјетује свима да и тада одвоје мало времена за тренинг.

Јусуфагић је нагласио да су кардио вјежбе идеалне за почетнике, те додао да оне подразумијевају рад на тракама, степерима, бициклу и веслу.

- То је главни програм када је у питању метаболизам масти, при којем се скида вишак масних наслага - казао је Јусуфагић и додао да организују и приватне часове, за које су највише заинтересовани мушкарци.

Нагласио је да један приватан час траје сат и по времена, те додао да кошта од 15 до 20 марака.

- За коришћење теретане потребно је издвојити 40 КМ мјесечно, а дневно седам марака - рекао је Јусуфагић.

У фитнес центру "Универзум" рекли су да имају велики број заинтересованих дјевојака за зумбу и степ аеробик, те додали да је мјесечна чланарина 30 КМ.

Базен

И у Градском олимпијском базену су казали да су задовољни посјетом.

- Углавном су то мушкарци средњих година, али има и доста дјеце и студената. Углавном купују такозване "карте на уласке", па тако за 27 КМ могу десет пута ући на базен, али и повести некога са собом - рекли су у Градском олимпијском базену. Цијена за сат пливања на базену је 3,50 КМ, док је мјесечна карта 65 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана