Празника мимозе стиже у Бања Луку – “За све гуште”

ГС
Празника мимозе стиже у Бања Луку – “За све гуште”

БАЊАЛУКА - Празник мимозе, најпопуларнија забавно-туристичка манифестација у региону, биће представљена у у сриједу 24. Јануара у Бања Луци.

Дух Медитерана загосподариће тргом Крајина у Бања Луци у сриједу, у 12.00 часова. Уз промотивни програм, мажоретке и машкаре ће дијелити мимозу, тромбоњери ће на себи својствен начин означити да је све спремно за Фешту, а за забаву је задужена клапа Castel Nyovo.

Овогодишње 55. издање Феште носи слоган „За све гуште“ и обећава одличан провод од 15. фебруара до 3. марта у Херцег Новом, уз преко 50 музичких, гастро, културних, дјечијих и спортских програма уз концерте регионалних звијезда Халида Бешлића, Светлане Цеце Ражнатовић и Прљавог казалишта, као и бендова Тешка индустрија, Трио гушти, Инспирација, Тап 011, Индира Левак, те домаћих састава.

Овогодишни Празник мимозе доноси традиционалне пучке свечаности попут најпопуларнијег програма - Бербе мимозе дуж херцегновске ривијере уз пржену рибу и вино, затим маскенбале, чак и на отвореном, затим ВИИ Међународни карневал уз учешће више десетина група из региона и осталих европских држава, тродневну Изложбу цвијећа, Салон вина, неке традиционалне, а веома атрактивне манифестације попут трке карића, турнир у пицигину, али и бришкули и трешети, а све то уз мажоретке, Градску музику и тромбоњере.

Свечано отварање у петак, 16. фебруара почеће празничном поворком Градске музике и Мјесне музике Ђеновић, мажоретки и тромбоњера улицама Херцег Новог до платоа у Игалу гдје ће кључеви града бити уручени Капу Мимозиног карневала.

Атмосферу ће „угријати“ бенд Тешка индустрија од 18.30, док ће концерт Халида Бешлића почети у 21.30 часова. Организатори су Општина Херцег Нови, Јавна установа културе Херцег фест и Туристичка организација Херцег Нови, уз бројне спонзоре и пријатеље. Комплетан програм погледајте на празникмимозе.ме, фб профилу Празник Мимозе Херцег Нови, инстаграм профилу празник_мимозе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана