Празнично радно вријеме

Ј. Са.
Празнично радно вријеме

БАЊАЛУКА - Поводом божићних празника те обиљежавања и празновања Дана Републике Српске доћи ће до измјене радног времена за правна лица и предузетнике, као и дежурства матичара, саопштено је из Градске управе.

У дане православног Божића за вјернике православне вјероисповијести нерадни дани су 6. јануар - Бадњи дан и 7. јануар - Божић. У складу са Законом о празницима Републике Српске, нерадни дан је 9. јануар - Дан Републике Српске, као и 8. јануар.  

Градска управа неће радити 8. и 9. јануара, а из Одјељења за општу управу напомињу да ће у те дане за евентуалне хитне случајеве - односно смрти лица, чији је упис у МК умрлих неодложан, бити организовано телефонско дежурство матичара. Са матичарима се може контактирати 8. и 9. јануара од осам до 13 часова путем телефона број: 051/244-444.

У уторак, 9. јануара, од 00 до 24 часа радиће пекаре, драгстори и трговински објекти у аутобуским и жељезничким станицама и на бензинским пумама. Од осам до 21 час радиће трговине на мало погребном опремом. Када је ријеч о угоститељским објектима, за вријеме празника, све до 31. јануара, могу радити дуже у односу на прописано радно вријеме.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана