Празничнa атмосфера у КПЗ Бања Лука

Г.С.
Празничнa атмосфера у КПЗ Бања Лука

Бањалука - У Казнено поправном заводу Бања Лука и ове године празнична атмосфера и кићење новогодишње јелке. Затвореници и представнци савјета васпитних колектива украсили су ресторан за затворенике и окитили новогодишњу јелку, у присуству директора, замјеника и помоћника директора Казнено поправног завода.

У рукводству КПЗ Бања Лука кажу да је ово један од начина да и затвореници осјете дух празника, као и да ангажовање на украшавању доприноси бољем расположењу и лакшем подношењу свакодневнице.

Такође се истиче да поред обиљежавања празника, у КПЗ Бања Лука дјелује више секција и организоване су бројне активности које за циљ имају ресоцијализацију и развој креативности код осуђених лица.

Казнено-поправни завод Бањалука недавно је добио значајно признање Европског комитета за спречавање мучења и нечовечних и понижавајућих радњи и поступака (ЦПТ), у чијем извјештају је наведен као установа за примјер.

Високе  оцјене за рад  КПЗ Бања Лука добио је и од Министарства правде Републике Српске, Министарства правде БиХ и Независне комисије Парламентарне Скупштине БиХ за праћење услова боравка у заводима, поступање и поштовање људских права.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана