Позовите број 1414: Немања и Урош се смрзавају у рушевној кући

ГС
Позовите број 1414: Немања и Урош се смрзавају у рушевној кући

БАЊАЛУКА - Већ неколико дана активан је хуманитарни број 1414 за четворочлану породицу Шишарица из Барловаца, код Бањалуке, а видео који позива на помоћ овој породици има пола милиона прегледа, али и поред оволике гледаности, до данас је прикупљено свега 3.100 позива који коштају по једну КМ.

Из Удружења "Мозаик пријатељства" напомињу да је до 31. октобра отворен хуманитарни број 1414, али и да их обузима туга.

"Драги наши, ова дјеца Немања и Урош се већ сад смрзавају у овој рушевној кући, јер димњак је пукао скроз, немогуће га је поправити, а гдје зидати нови, јер и сама кућа само што се није срушила. Данас опет наш тим обузима туга, срце нам се слама, јер пола милиона прегледа нашег видеа, нашег апела за помоћ, њима дјечици не значи ништа, јер им прегледи неће обезбиједити кров над главом", стоји у објави Удружења на друштвеним мрежама.

Како истичу, вјероватно се чека да водећи људи ријеше овај проблем и док се ова породица и даље смрзава, одлазе логопеду и враћају се у рушевни кућерак, преносе Независне.

"Не чекајмо никога другог, јер сви наши народи имају срце као планину, емоцију какву нико на цијелом свијету нема. Ми нисмо равнодушни на туђу патњу, бол дјеце, јер смо напросто такви, другачији од свих осталих", наводе из "Мозаика пријатељства".

Истичу да су се многи јављали из Хрватске, Србије и свих осталих република бивше Југославије, али, како напомињу, број 1414 можете се позвати само из М:тел мреже.

"Пола шољице кафе је један позив, један корак ближе ка новом дому, идемо јако, јаче, ми обични људи не чекајмо никога, а наше мало некоме живот значи. Многе ствари смо урадили заједно и ову ћемо довести до сретног краја, сигурни смо у то, јер имамо само онолико колико дамо", истичу из овог удружења.

Подсјећамо, Удружење грађана "Мозаик пријатељства" покренуло је акцију за помоћ вишечланој породици која живи у лошим условима, у кући која нема купатило, воду, има попуцале зидове и плафоне те кров који можда не издржи наредни снијег.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана