Позовите 1435 за помоћ у раду Јавне кухиње Црвеног крста у Бањалуци

Независне
Позовите 1435 за помоћ у раду Јавне кухиње Црвеног крста у Бањалуци

Црвени крст Бањалуке у наредном периоду, у зависности од епидемиолошке ситуације, планира низ активности, прољећно даривање крви, такмичење из прве помоћи, а активирали су и хуманитарни број за помоћ раду Јавне кухиње ове организације.

Хуманитарни број 1435, који је актуелан до краја фебруара, активиран је с циљем обезбјеђивања додатних или појачавања постојећих оброка Јавне кухиње.

Жељкица Илић, секретар Градске организације Црвеног крста, каже да су почели с подјелом 200 пакета које су прикупили у акцији "Недеља солидарности".

Додаје да су већ добили распоред трансфузија те да је у плану редовна прољећна акција даривања крви за ученике четвртих разреда средњих школа. 

"Требало би ускоро да почнемо с припремама такмичења за прву помоћ, које се одржава у априлу, али од епидемиолошке ситуације зависи да ли ће се моћи одржати ово такмичење", наводи Илић. 

Ван ових активности, према њеним ријечима, сваке седмице редовно обилазе по три-четири породице у приградским подручјима.

Илићева наводи да је одржан и редовни састанак са наставницима основних и средњих школа како би се договарали о даљим активностима.

"Разговарали смо о даљим активностима, много тога је планирано, а шта ћемо успјети остварити - тек ћемо да видимо", додала је Илићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана