Познато која фирма би требала наплаћивати паркинг у центру Бањалуке

GS
Foto: GS

На дневни ред Скупштине града Бањалука накнадно је убачена одлука која би требала омогућити новом власнику паркинга Старе аутобуске станице да наплаћује паркирање.

Уколико ова одлука добије сагласност, посао наплате паркирања на локацији у строгом центру града са 243 паркинг мјеста биће повјерен фирми “Bewo Real Estate”.

У одлуци је наведено да се паркинг налази у другој тарифној зони, те да ће се уговор закључити у складу са условима прописаним Одлуком о јавним паркиралиштима и гаражама на територији града Бањалука.

У образложењу одлуке је наведено да се “Bewo Real Estate” 20. октобра обратио Граду Бањалука са иницијативом за додјелу наплате паркирања на овој локацији. Интересантно је да је тог истог датума паркинг на Старој аутобуској станици уз помоћ полиције и судских извршитеља, предат у руке “Аутопревозу”, који је ту исту локацију прије десет година продао компанији “Bewo Real Estate”.

У образложењу је прецизирано да је надлежно Одјељење за саобраћај и путеве анализирало иницијативу те да су утврдили да постоји јавни интерес за повјеравање комуналних послова подносиоцу иницијіативе за паркиралиште на Старој аутобуској станици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана