Познато када Бањалука добија скејт парк

Мондо.ба
Познато када Бањалука добија скејт парк

Изградња првог скејт парка на локацији у непосредној близини дворане Обилићево могла би ускоро почети. Упоредо са овим радовима почеће и обнова баскет игралишта, бине, расвјете и дрвеног мола уз Врбас.

Активности на реализацији пројекта изградње скејт парка по узору на многе свјетске и европске градове покренуте су још прије двије године, а јуче је изабран најповољнији пројектант – бањалучка фирма “ХКП Консалтинг”, наведено је у одлуци градоначелника Драшка Станивуковића.

Како је раније наведено, у пројекту за изградњу скејт парка као двије највеће цјелине издвајају се полигон за вожњу и урбани мобилијар са клупама за сједење који је расподијељен уз ободне ивице полигона за вожњу.

“Улазна зона” се формира уз улицу Браце Поткоњака из које је предвиђен главни пјешачки приступ парку. Ту се формира поплочана платформа са мобилијарем за сједење. Други пјешачки приступ парку је са пјешачке стазе која се простире у правцу тока ријеке Врбас. Уз ту стазу се формира зона са мобилијарем за сједење и одмор, пише Мондо.ба.

Осим изградње скејт парка планирана је и санација дрвеног мола које данас ни мало не личи на мјесто које су 2017. године изградили студенти архитектуре и грађевинарства из Бањалуке, Сарајева и Трондхајма из Норвешке.

Уз мол, изграђено је и пристаниште за дајаке, а уређен је и цијели дио обале. Било је ово омиљено мјесто Бањалучана и туриста за одмор, рекреацију и сликање.

Данас, све изгледа много другачије. Осим што се неколико пута мол нашао на удару вандала, уништиле су га и поплаве и временски услови…

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана