Позив родитељима да пријаве дјецу у Програм за дјецу у години пред полазак у школу

ГС
Позив родитељима да пријаве дјецу у Програм за дјецу у години пред полазак у школу

БАЊАЛУКА – Јавна установа Центар за предшколско васпитање и образовање Бањалука позива све родитеље, чија дјеца испуњавају услове, да их најкасније до 30. новембра 2022. године пријаве за упис у Програм за дјецу у години пред полазак у школу.

Програм се организује за дјецу која нису обухваћена неким обликом предшколског васпитања и образовања и која нису похађала цјеловити развојни програм, а у наредној школској години стичу услове за полазак у први разред основне школе.

У Центру с поручили да су за сву дјецу која полазе у први разред основне школе у школској 2023/2024. години обезбиједили могућност да буду полазници Програма који организује Влада Републике Српске, односно Министарство просвјете и културе.

У 2023. години Програм финансирају Влада Републике Српске путем Министарства просвјете и културе и Градска управа Бањалука, па је Програм за кориснике бесплатан.

-Програм ће трајати од 1. марта до 31. маја сваког радног дана у укупном дневном трајању од 180 минута или три сата дневно – од 17 до 20 часова и спроводиће се у вртићима у саставу Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука - саопштено је из Центра.

Пријаве дјеце за Програм за дјецу у години пред полазак у школу се подносе у управи Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука у улици Јована Дучића број 3, а све додатне информације родитељи могу да добију на контакт телефоне у Служби за пријем дјеце број 051 490 533 и 051 490 535.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана