Повољнија епидeмиолошка ситуација у Бањалуци

СРНА
Foto: agencije

БАЊАЛУКА - Градски штаб за ванредне ситуације констатовано је да је епидемиолошка ситуација у Бањалуци знатно повољнија у односу на претходни период, саопштено је данас из Градске управе.

. Штаб је на јучерашњој редовној сједници разматрао и извјештај о раду Штаба у прошлој години и програм рада за ову годину, овогодишње планове и активности у припреми и спровођењу мјера заштите и спасавања од шумских и других пожара и одбране од поплава у Бањалуци.

У Извјештају о раду у 2021. години закључено је да је Штаб, ради спречавања ширења вируса корона, остваривао сарадњу са републичким органима и институцијама, привредним друштвима и другим субјектима на територији града на благовременом доношењу адекватним мјера, закључака, одлука, препорука, ради заштите становништва од заразне болести. Констатовано је да је град Бањалука уложио све напоре како би пружио подршку здравственом систему и грађанима обезбиједио квалитетнији приступ здравственим услугама.

У саопштењу је истакнуто да се град активно укључио у организацију масовне вакцинације у Бањалуци, која се од марта прошле године одвијала у хали "Бањалучког велесајма", а потом настављена у објекту мјесне заједнице у насељу Петрићевац.

Како је наведено у извјештају, реализован је један од закључака Штаба да град у границама својих могућности помогне привредним субјектима у санирању посљедица изазваних корона вирусом и путем јавних позива додијељене су субвенције пословним субјектима у области туризма и угоститељства којима је усљед пандемије вируса корона у 2021. години био забрањен или ограничен рад.

У саопштењу се наводи да су посљедице изазване пандемијом вируса корона, негативно утицале и на систем јавног превоза путника на подручју града Бањалуке, али да је субвенцијама града омогућено његово несметано функционисање.

Штаб је у току 2021. године одржао 18 сједница на којима је разматрао материјале утврђене Програмом рада штаба за 2021. годину, као и тренутно стање епидемиолошке ситуације у везу са појавом вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана