Потписивање петиције: Ђајић "пробио лед", Станивуковића назвао "буздованом"

Јасмина Салопек
Foto: Глас Српске

БАЊАЛУКА - Предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић први је данас ставио свој потпис за смјену градоначелника Драшка Станивуковића, а послије његовог услиједилe су још десетине потписа незадовољних грађана

Ђајић је рекао да је и више него задовољан одазивом грађана, али да је термин незгодан и да вјерује да би људи било много више да је неки други дан у питању.

- Ово је само мали број грађана који се окупио данас како би потписао петицију за опозив Станивуковића. Велики број Бањалучана није задовољан радом градоначелника и спремни су да дају свој потпис за опозив - рекао је Ђаjић.

Како је навео, грађани не очекују ништа добро док је Станивуковић градоначелник. 

Додаје да СНСД никад није био јачи, те да има око 40.000 чланова и симпатизера.

- Коалиција такође жели опозив - рекао је он, и  додао да Бањалуци треба градоначелник способан и образован.

Поменуо је да је предсједник Милорад Додик у праву за све што је рекао те да је опозив веома озбиљна ствар.

- Ово је првенставено прикупљање потписа и петиција, корак прије самог опозива - рекао је Ђајић.

Према његовим ријечима, одлуку о опозиву морају донијети органи из странке на нивоу државе и предсједник странке, али и коалициони предсједници странака. 

- Ми смо једна озбиљна организација и тако и радимо. Након три дана прикупљања потписа, тачније у понедјељак, имаћемо састанак са Главним одбором партије како бисмо процијенили ситуацију о смјени - појаснио је Ђајић. 

Како каже, Додик је одличан руководилац и патриота који има обавезу да води Републику Српску, и као такав калибар сигурно неће бранити "буздована као што је Станивуковић".

Подсјећамо, Милорад Додик, лидер највеће партије у Српској, данас је саопштио како је опозив "опасна политичка ствар".

“Ићи сад у референдум опозив је веома опасна политичка ствар. То смо гледали и попустили нашим људима у Бијељини и када није прошао референдум ми смо само ојачали противничку страну”, рекао је, између осталог, Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана