Потписани уговори за уређење и опремање Студентског културног центра

Срна
Потписани уговори за уређење и опремање Студентског културног центра

БАЊАЛУКА - У Ректорату Универзитета у Бањалуци данас су потписани уговори о јавној набавци за извођење радова на унутрашњем уређењу и опремању Студентског културног центра, укупне вриједности 1.951.716 КМ са ПДВ-ом.

Ректор Радослав Гајанин Гајанин да је су сва средства из капиталних инвестиција Владе Републике Српске, а да је опремање Струдентског културног центра један од три најважнија капитална пројекта Владе.

Рок за завршетак зидарских радова и набавке сценске опреме, те њихова монтажа је пет мјесеци.

Гајанин је уговори потписао са замјеником директора "Кото" Бањалука Јовицом Благојевићем, који представља групу понуђача састављену од београдских фирми "Кото" и "Светлост театар", те бањалучких фирми "Кото", "Термотехника", "ДиЗ електроенергетик" и "ХГО инжењеринг".

Уговор је потписан са Аднаном Крханом, директором мостарске фирме "ГТР" која је најповољнији понуђач за набавку намјештаја.

Гајанин је навео да је други пројекат опремање Архитектонско-грађевинско-геодетског и Шумарског факултета, а трећи је едукативни центар који ће бити у саставу Филозофског факултета Универзитета у Бањалуци.

Гајанин је истакао да је то недостајало Универзитетском кампусу као заштићеном подручју, те да ће са овим центром постати прави студентски град.

Декан Академије умјетности Универзитета у Бањалуци Драгана Пурковић Мацан рекла је да је изградња Студенстког културног центра веома значајна јер је то сегмент који је недостајао да би се комплетирао кампус.

"Планирана је мултифункционална сала, која би била и позоришна сала и концертна дворана, а и биоскопска сала, тако да ћемо, у техничком смислу, имати најопремљенију дворану мањих капацитета, колико нам је потребно у граду, а мислим и у Републици Српској", рекла је Мацанова.

Мацанова је истакла да се просторије Студентског културног центра налазе у четвртом павиљону Студентског центра "Никола Тесла", на простору који заузима 800 метара квадратних и у којем ће бити галеријски-изложбени салон, мултифункционална дворана, вјежбаоница и помоћне просторије.

Директор мостарске фирме "ГТР" Аднан Крхан рекао је да је Студентски културни центар пројекат будућности, те навео да се седам дана након увођења у посао креће са производњом, а рок за испоруку намјештаја за Центар је 60 дана.

Пошто је јавна набавка подијељена на више лотова, задатак фирми ће бити да ураде радове на унутрашњем уређењу Студентског културног центра.

Фирме имају задатак да као најповољнији понуђачи ураде и испоруку и монтажу сценске опреме, али и монтажу сценске механике, расвјете, те аудио и видео система у Студентском културном центру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана