Потписан уговор за изградњу новог моста у Доцу

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић најавио је да ће у недјељу, 8. новембра, почети прва фаза изградње новог моста у насељу Долац, вриједног 7,5 милиона КМ, који ће повезати центар града и насеља Обилићево и Старчевица.

Радојичић је у Бањалуци са представницима компаније "Интеграл инжењеринг" данас потписао уговор о изградњи овог моста.

Он је рекао да овај пројекат не укључује само изградњу највећег моста, већ и реконструкцију саобраћајница и приобалног дијела на обје стране ријеке Врбас, која ће се изводити у седам фаза.

Радојичић је подсјетио да су припреме за градњу трајале три године, а да је идејно рјешење добијено на међународном архитектонском конкурсу.

Он је додао да ће се у првој фази градити колски мост намијењен за саобраћај моторних возила, са четири саобраћајне траке, у оба смјера, укупне ширине око 21 метар, а да је рок за извођење радова двије године.

"Ово је компликован и сложен пројекат јер ће нови мост, не само бити један од симбола града, већ ће у саобраћајном смислу квалитетном везом повезати лијеву и десну обалу Врбаса и центар града са Обилићевом и Старчевицом", истакао је Радојичић.

Послије изградње колског моста у каснијим фазама радиће се и пјешачко-бициклистички мост, реконструкција саобраћајница са обје стране Врбаса, од Булевара цара Душана до моста, као и реконструкција и проширење постојеће Мачванске улице код клинике за психијатрију и спајање са Источним транзитом.

Једна од фаза је и уређење подмостовља и цијеле зоне Доца.

На међународном тендеру за извођача радова је изабрана домаћа компанија "Интеграл инжењеринг" која запошљава више од 1.200 радника. Власник "Интеграл инжењеринга" Слободан Станковић рекао је да је ова компанија све послове до сада обавила у роковима и изразио наду да ће тако бити и овог пута.

"Почећемо одмах да бисмо што више посла успјели да урадимо прије зиме", додао је Станковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана