Потписан уговор о набавци комуналне опреме вриједан 200.000 КМ

Срна
Потписан уговор о набавци комуналне опреме вриједан 200.000 КМ

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и директор Фонда за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Републике Српске Срђан Тодоровић потписали су данас уговор о набавци нове комуналне опреме – контејнера вриједан 200.000 КМ.

Радојичић је рекао новинарима да град Бањалука годинама сарађује са Фондом за заштиту животне средине и енергетске ефикасности и да је и ове године аплицирао на јавни позив овог фонда.

"Према овом споразуму који суфинансирају Бањалука и Фонд са по 50 одсто, отприлике укупна вриједност је 200.000 КМ, град ће бити у прилици да набави 300 контејнера", рекао је Радојичић.

Он каже да је ријеч о мобилијару, комуналној опреми за којом константно постоји потреба због нових насеља која се граде и због тога што се материјал хаба, троши и оштећује.

"Укупно смо у току овог мандата, у четвртој години успјели, што нових, што половних, нешто град, нешто Чистоћа, као комунално предузеће, набавили нешто више од 2.000 контејнера", рекао је Радојичић.

Говорећи о раздвајању отпада, Радојичић је навео да се у овој години спроводи пилот пројекат раздвајања отпада у мјесној заједници Нова Варош и на неколико других локација.

"То је још далеко од неког свеобухватног поступања", додао је Радојичић.

Директор Фонда за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Републике Српске Срђан Тодоровић рекао је да је уговор наставак дугогодишње добре сарадње са градом Бањалука, која треба да побољша инфраструктуру за сакупљање отпада, али у каснијим фазама и за боље раздвајање и збрињавање корисних сировина из укупног комуналног отпада.

Он је истакао да су заједничка намјера и напори града и Фонда да се комунална инфраструктура у Бањалуци појача и да грађани имају бољу услугу и да се посредно што мање отпада нађе у животној средини, односно да се сав отпад на адекватан начин сакупи и збрине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана