Потписан споразум у Београду, три милиона евра за пројекте у Бањалуци

Танјуг
Потписан споразум у Београду, три милиона евра за пројекте у Бањалуци

​Градоначелници Београда и Бањалуке, Зоран Радојичић и Драшко Станивуковић, потписали су данас споразум о финасирању пројеката Бањалуке у циљу унапређења даље сарадње.

Према том споразуму, Град Београд даје три милиона евра Бањалуци, а Радојичић истиче да је на овај начин настављен континуитет добре сарадње која постоји између два града.

"Потписали смо споразум између два града о реализацији наших претходних договора и трансферу помоћи која ће на прави начин бити реализована у Бањалуци у циљу побољшања квалитета живота становника тог града", рекао је Радојичић новинарима, након потписивања споразума у Старом двору.

Истакао је да ово није крај, већ само почетак још јаче и боље сарадње наша два града и суграђана.

"Улазимо у нову фазу у којој вјерујемо да ћемо једни другима помагати искуством и реализацијом пројеката", рекао је Радојичић.

Појаснио је да се споразум односи на трансфер средстава за пројекте који се директно тичу младих људи, здравог живота и побољшања квалитета живота што га, додао је, посебно радује. Станивуковић је рекао да је на овај начин по ко зна доказано да река не може бити препрека сарадње, јединства и слоге Београда и Бањалуке. Навео је да је 22. априла предсједник Србије Александар Вучић постао почасни грађанин Бањалуке и да је на тој церемонији рекао да ће Бањалука и даље да имати велику подршку Србије и њеног главног града, Београда.

"Износ од више од три милиона евра, што је преко шест милиона конвертибилних марака, за једне од најважнијих пројеката у Бањалуци су дозначена. Ми смо данас ставили потпис на такав документ", рекао је Станивуковић.

Средства ће, каже, бити искоришћена за изградњу школе у насељу Ада у Бањалуци, изградњу прве професионалне атлетске стазе у Бањалуци и изградњу највећег градског парка по угледу на свјетске градове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана