“Поште Српске” поклониле свечани ручак за Бадњи дан

Срна
“Поште Српске” поклониле свечани ручак за Бадњи дан

БАЊАЛУКА - Управа “Пошта Републике Српске” организоваће на Бадњи дан свечани ручак за кориснике јавне кухиње “Мозаика пријатељства” поводом Божића, а у четвртак су донирали све потребне намирнице у јавну кухињу, гдје су радници “Пошта” учествовали у припреми оброка.

 Мирослав Субашић из хуманитарне организације “Мозаик пријатељства” рекао је да “Поште Српске” праве комплетан ручак за многе који немају од чега да живе и који неће имати гдје да оду.

- “Поште Српске” већ дуже помажу, а овај пут да би наши корисници могли да осјете радост празника на дјелу - навео је Субашић.

Он је истакао да ће сутра бити припремљен свечани ручак са сармом, супом, месом, питама и колачима и навео да је двадесетак радника “Пошта Српске” смотало више од 1.500 сарми у “Мозаику” са активистима удружења.

- Пресрећан сам што сви заједно радимо у корист других људи - рекао је Субашић и додао да “Мозаик пријатељства” свакодневно прави до 800 оброка.
Замјеник директора “Пошта Српске” Сњежана Мартић рекла је да ово предузеће традиционално учествује у припремању ручка за кориснике “Мозаика пријатељства”.

- Одлучили смо ове године да поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића дарујемо комплетан ручак корисницима и рекли да ће ово постати наша традиција - навела је Мартићева.

“Мозаик пријатељства” је удружење грађана, настало 2004. године, од када постоји и јавна кухиња “Оброк љубави” у којој се свакодневно припремају оброци за кориснике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана