Поште Српске измијениле рејоне доставе за поједине дијелове града

Данијела Стоканић
Поште Српске измијениле рејоне доставе за поједине дијелове града

Бањалука - За 600 домаћинстава Пријечана, којима је до сада сва пошта долазила преко поште у Залужанима, убудуће ће пошиљке стизати из поште 78102 код Жељезничке станице. Такође, до промјене рејона доставе пошиљки дошло је и у Лазареву два, па је дио овог насеља припојен пошти у Залужанима.

Како су објаснили у “Поштама Српске” до промјена рејона дошло је ради брже и квалитетније доставе пошиљака.

- С обзиром на то да је мост за пјешаке који спаја Залужане и Пријечане уништен у прошлогодишњим поплавама, рејон доставе је било нужно промијенити. Након поплава, поштари из поште у Залужанима морали су ићи у Трн да би прешли Врбас и онда наставили да достављају поштанске пошиљке мјештанима Пријечана - рекла је портпарол “Пошта Српске” Жељка Кољанчић.

Прецизирала је да је рејон у насељу Лазарево промијењен за домаћинства која се налазе десно од приједорске петље према трговачком центру ОБИ.

- Ове промјене су искључиво ствар унутрашње реорганизације и расподјеле послова. Наши корисници, становници наведених насеља, не морају да мијењају адресу, нити било шта друго. Слободни су да адресују пошиљке као и до сада, а “Поште Српске” ће вршити доставу тачно, брзо и квалитетно - поручила је Кољанчићева.

Већина мјештана поменутих насеља за ове промјене није ни знала, а појединци истичу да је до ових новитета требало можда доћи и раније.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани Небојша Тојагић је истакао да је много људи из насеља запослено у граду, тако да ће им убудуће бити много лакше да сврате у пошту, која је успут, да би преузели пошту.

- Више пута се десило да поштар разноси пошту, а становника нема код куће, па ту исту пошиљку врати, након чега смо ми морали прећи километре да дођемо до ње. То је одузимало вријеме и поштарима и нама - казао је Тојагић.

Предсједник Савјета МЗ Лазарево два Миленко Рољић је истакао да те промјене неће представљати неки проблем мјештанима дијела насеља.

- Није битно с које стране поштар доноси пошту. Осим тога, сви мјештани рачуне уплаћују у својој банци - кратко је одговорио Рољић и додао да поменути дио насеља сигурно има више од 200 домаћинстава.

Поштански бројеви

> Главна пошта у центру 78101

> Залужани 78214

> Пошта код Жељезничке станице, Росуље, Ада 78102

> Старчевица 78110

> Лауш 78113

> Лазарево један 78106

> Борик 78107

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана