Поштанска маркица на дар за 70. рођендан Електрокрајинe

Н. Б.
Поштанска маркица на дар за 70. рођендан Електрокрајинe

Бањалука - "Поште Српске" издале су поштанску маркицу са симболичним ознакама "Електрокрајине" поводом 70 година постојања овог електродистрибутивног предузећа.

Овај својеврстан поклон директору "Електрокрајине" Секи Кузмановић уручила је директор "Пошта Српске" Јасминка Кривокућа.

- Захвални смо "Поштама Српске" шо су препознале значај јубилеја. Основани смо давне 1947. године под називом "Електрично предузеће Бањалука" и од тада смо прошли кроз неколико организационих промјена, да бисмо данас били највеће електродистрибутивно предузеће у Републици Српској. Снабдијевамо око 252.000 потрошача струјом у два града и 19 општина. У посљедњих 10 година развили смо се у модерно предузеће усмјерено ка задовољавању потреба потрошача - рекла је директор "Електрокрајине" Сека Кузмановић.

Поштанска маркица је штампана у тиражу од 10.000 примјерака у апоену од 90 фенинга. На њој су представљени  мотиви везани за рад и дјелатност "Електрокрајине", далеководи, број 70 и узлазна таласаста линија.

- Поштанске марке су трајне вриједности којима обиљежавамо значајне историјске, културне или спортске догађаје и јубилеје, а овај је веома значајан за становнике РС - истакла је директор "Пошта Српске" Јасминка Кривокућа.

Маркицу су израдили дизајнери са Катедре за графички дизајн са Академије умјетности Јелена Грубор и Владимир Клепић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана