Поскупљује паркинг у Бањалуци?

Г.С.
Поскупљује паркинг у Бањалуци?

БАЊАЛУКА - Градска управа града Бањалука разматра увођење нових паркинг-мјеста и опцију повећања цијене паркинга.

Како кажу поводом повећања цијене паркинга, у току је анализа након које би се ишло у реализацију измјене правилника који дефинише ову област.

"Град Бањалука по основу наплате паркинга током читаве 2022. године остварио је приход од  4.512.066,40 КМ", казали су из Градске управе за "Независне новине".

Како кажу, приход од наплате паркинга од почетка ове године до почетка априла износио је 897.032,59 КМ.

"У 2022. години евидентирао је 3.779 возила која су се непрописно паркирала на паркинзима на којима је уведена наплата", казали су из Одсјека за контролу паркинга.

Додају да је ове године Одсјек евидентирао 275 непрописних паркирања.

"Овдје се не мисли на возила за која није плаћен паркинг, већ на возила која су паркирана на прилазе, пролазе, инвалидска мјеста, такси-мјеста и резервисана паркинг-мјеста", појаснили су они.

Додају да висина казне за непрописно паркирање износи 40 КМ.

"У 2022. години 'паук' служба је имала 2.906 интервенција", истакли су они, те додали да је ове године до почетка априла 'паук' служба интервенисала 557 пута.

"Град Бањалука располаже са три 'паук' возила, од којих је једно у квару, а тренутно није у плану набавка новог возила", навели су они.

Додају да трошкови премјештања возила на удаљености до два километра од мјеста депоновања возила износе 40 КМ.

"На удаљености од два до 10 км од мјеста депоновања возила казна 'паук' службе  износи 60 КМ", рекли су из Одјељења.

Додају да казна на удаљености већој од 10 километара од мјеста депоновања возила износи 90 КМ.

"Цијена за чување возила на депоу по једном започетом дану износи 10 КМ, а цијена започетог премјештања возила износи 30 КМ", закључили су они.

Подсјећамо да је у граду тренутно на располагању око 5.000 паркинг-мјеста под наплатом, а цијена паркирања за сада износи једну КМ за један час задржавања у нултој зони, колико кошта један час паркирања у и првој зони, док карта за цијели дан у првој зони кошта пет КМ, а цијена паркирања у другој зони износи 0,5 КМ или три КМ за цијели дан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана