Поскупљује градски превоз у Бањалуци, продаја мјесечних карата од петка

Јелена Танацковић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Продаја мјесечних карата за јавни градски превоз у Бањалуци почеће од петка и трајаће до 10. маја, а на наредној сједници Скупштине града 28. априла, одборници ће расправљати о новом цјеновнику.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је град принуђен да по уговору усвоји нови цјеновник.

- У супротном, бићемо правно одговорни и мораћемо да предложимо нови цјеновник. Превозници траже поскупљење карата од 25 одсто, а за нас је прихватљиво до 15 одсто - казао је Станивуковић.

Истакао је да ће град наставити да финансира мјесечне карте за одређене категорије путника.

- Планирамо  потпуно бесплатн јавни превоз за пензионере који имају пензије до 250-300 КМ, док средњошколци и студенти неће плаћати скупље карте, јер ће то град на себе преузети - каже Станивуковић.

Директор "Аутопревоза" Дејан Мијић рекао је за "Глас Српске" да су се услови за поскупљење карата стекли још у марту.

- Ово до сада било је кршење уговора који је потписан са градом и кршење Закона о комуналним дјелатностима, по којем фирме, које се баве комуналним дјелатностима, не смију да послују негативно - рекао је Мијић.

Додаје да превозници који обављају градски и приградски превоз већ дуже вријеме послује "у минусу".

- Град је обећао да ће дијелом надокнадити губитке из марта и априла, а дио би био на терет превозника. Још у марту упутили смо захтјев граду за поскупљење од 25 одсто - казао је Мијић.

Наглашава да је у међувремену дошло до новог раста цијена, тако да ни ово повећање цијена од 25 одсто неће бити довољно да покрије све губитке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана