Посао у јавној управи за дјецу погинулих бораца

Јана Кезић
Посао у јавној управи за дјецу погинулих бораца

БАЊАЛУКА - Завршен је регистар незапослених чланова породица погинулих бораца и од овог мјесеца град креће проактивно у процес њиховог запошљавања.

Поручио је ово јуче градоначелник Драшко Станивуковић, који је стан у власништву града у насељу Ада додијелио породици Поповић. Ова породица је била прва на листи за рјешавање стамбеног питања борачких категорија.

Станивуковић је казао да је у Ади смјештен велики број породица из борачких категорија.

- Ада је посвећена свима који су се без страха у најтежим временима борили за Бањалуку, али и Српску. Можда су дуго чекали, али су дошла времена да овим породицама захвалимо како можемо - рекао је Станивуковић.

Подсјетио је да су прошле седмице у Ади додијељени кључеви 50 станова породицама избјеглих и расељених лица, чиме се ослободио стан у тзв. борачким зградама, који је јуче додијељен породици Поповић.

- Настојимо да станови не стоје празни, него да буду максимално искориштени. Хвала породици Поповић, која је поднијела велику жртву да бисмо данас живјели слободно - казао је Станивуковић. Истакао је да је то и дужност града, да се с љубављу и захвалношћу односи према овим породицама.

Станивуковић је рекао да је завршен и регистар свих незапослених чланова породица погинулих бораца те истакао да од овог мјесеца град креће проактивно у процес њиховог запошљавања.

- Наш задатак неће бити само да у јавним управама нађемо посао за особе чији су најмилији дали животе за Српску. Радимо и преко наших партнера, компанија, да буду друштвено одговорни те да у процесу запошљавања они уваже баш ове људе - рекао је Станивуковић.

Важно је, како каже, рећи да је од 500 дјеце, њих 80 у активној потрази за послом.

- То значи да су испунили све процедуре које смо тражили те показали велико интересовање, дали нам сву документацију и биографије како бисмо им могли проактивно помоћи - казао је Станивуковић.

Супруга погинулог борца ВРС Босиљка Поповић казала је да је веома срећна, јер су она и кћерка након много година чекања напокон добиле кров над главом.

- Пресрећна сам што нам је трајно ријешено стамбено питање. Мој супруг је погинуо у Србобрану, у селу Кошћани. Захвална сам свима, а нарочито градоначелнику - рекла је Поповићева.

Спомен-обиљежје

Драшко Станивуковић је подсјетио да је расписана јавна набавка за изградњу централног спомен-обиљежја погинулим и несталим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.

- То је наш тестамент, завјет и дужност. Због тога ћемо 20. априла изабрати извођача радова како бисмо за годину завршили оно на шта смо чекали 30 година - казао је Станивуковић.

Он је раније рекао да је реално да средином маја на “Крашовом” паркингу буде постављен камен темељац за централно спомен-обиљежје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана