Породици Костадиновић неопходна помоћ! VIDEO

Глас Српске
Породици Костадиновић неопходна помоћ! VIDEO

Бањалука - Вишечлана породица Костадиновић из бањалучког насеља Шарговац живи на рубу егзистенције. Шесторо дјеце имају Слађана и Душко. Тешко живе. Још теже након што су им оба сина обољела од мишићне дистрофије.

„Највећи нам је проблем што су нам два дјечака обољела од мишићне дисторфије и требају да иду у Италију. Лијечење је веома скупо. Ми смо незапослени, не можемо то да изведемо. Добијамо 140 марака дјечјег додатка, и 166 марака туђе његе за Стефана. То нам је недавно одобрено. Потребна нам је помоћ, да одемо у Италију да видимо како ћемо даље, да им бар те мишиће задржимо. Бар онаквима какви сада јесу, јер је Стефаново стање из дана у дан све лошије. Већ је добио инвалидска колица."

Осим осмогодишњег Стефана, недавно је установљено да је и Дарио оболио од исте болести, каже мајка Слађана.

„Стефану је рађена ДНК анализа у Паризу. Да се установи о каквој је мутацији гена ријеч. Установљено је да сам ја носилац. С обзиром на то, све цурице када буду пунољетне мораће да раде исте те анализе јер ако буду носиоци тих гена, неће моћи да роде мушку дјецу." каже Слађана.

Захваљујући писању бањалучких медија, муж се запослио. Почео је радити у Институту за грађевинарство. Дјеца добро уче. Дјечаци иако болесни ипак иду у школу. Помажу им и другари. Кажу, носе им и торбу до школе.

„Морамо га водити стално, понекад га боле мишићи па не може да иде. Користе сваки дан оне радне терапије, физикалне терапије, да им се колико толико побољша стање. Дарио је још увијек покретан и иде сам, али обзиром да је млађи од Стефана годину и по значи да га исто чека као и Стефана." каже мајка Слађана са сузама у очима.

Мајка Слађана захваљује свим људима добре воље који су досада помогли, наглашавајући да ће им помоћ и убудуће бити потребна. Помоћи можете и ви. Позивом на број 1412 донирате једну конвертибилну марку за лијечење браће Костадиновић, обољелих  од мишићне дистрофије.  Будимо хумани.  Помозимо браћи Костадиновић!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана