Породица Вулин из Куљана: Три колијевке, три радости

Јасмина Перишић
Породица Вулин из Куљана: Три колијевке, три радости

Бањалука - У Републици Српској је у посљедњих осам година рођено 19 тројки а од прије два и по мјесеца три колијевке се љуљају и у породици Ане и Лазара Вулина у бањалучком насељу Куљани.

Реља, Ненад и Оливера су мезимци око којих се врти "цијели свијет" .

Храбра мајка Ана Вулин каже да је захвална Богу на дару јер је одувијек маштала да има петочлану породицу.

- Наша три анђела сам на свијет донијела 26. септембра. Осјећај је диван али сам се уплашила када сам чула да носим тројке. Када су се родили Оливера је имала 2,2 кг, а дјечаци по 1,9 и 1,95 кг. Били су 15 дана у болници од тога седам дана у инкубатору, али добро су и брзо напредују. Супруг и ја смо тројке добили у 32. години живота и препоручујем свим младим паровима да се боре за наталитет у Републици Српској - рекла је Вулинова.

Додала је да би вољела да роди још једну цурицу али када тројке мало одскоче, порасту...

- Не морам да вам говорим да је напорно опслужити три бебе и да готово не спавамо али све су то слатке муке - наглашава Вулинова.

Како истиче породица је веома сложна и организована па јој велику помоћ пружају супруг, баке и деке.

Поносни отац Лазар каже да је срећан што има троје дјеце.

- То су најљепше бебе на свијету а бити отац је предиван осјећај. Пошто су нам ово прва дјеца веселимо се вјероватно једнако као и они родитељи који добију само једно дијете - прича Вулин.

Додаје да је када је сазнао да са супругом чека тројке сјео на столицу од шока.

- На ултразвуку сам замолио докторицу да сједнем. Прво смо видјели једну, па другу бебу и били смо јако срећни. Када је докторица видјела и трећу онда је настао шок - присјећа се Вулин.

Истиче да сво троје дјеце траже пажњу па су се организовали, да ниједна беба не буде запостављена.

- Радим у једној основној школи и као кондициони тренер у ФК Борац и школи спорта "Бамби". Пожелим их се, када се вратим с посла али ми супруга не да да их размазим. Мањак новчаних средстава може бити само изговор омладини да не формира породицу, али не и прави разлог - каже Вулин и додаје да радо помаже супрузи.

Према ријечима деде Предрага Вулина све срећне породице личе једна на другу али два унука и принцеза од њега су направили најсрећнијег човјека на свијету.

- Од два сина имам три унука и једну унуку, моју принцезу. Надам се да ће их бити још, и трудићу се да им испуним сваку жељу - каже поносни деда Вулин.

Поклони

Министар породице омладине и спорта Нада Тешановић, посјетила је јуче породицу Вулин и уручила им колица и 1800 КМ.

- Волим када идем у ове посјете и трудићу се да министарство даје што већу подршку оваквим брачним паровима - рекла је Тешановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана