Пoродица погинулог борца добила стан

Срна
Пoродица погинулог борца добила стан

БАЊАЛУКА - Кључеве стана у бањалучком насељу Ада данас је добила супруга погинулог борца Босиљка Поповић, чиме је ријешила стамбено питање, саопштено је из Градске управе која наводи да је ријеч о породици Поповић.

Поповићева је рекла да је нажалост дуго чекала да она и кћерка добију стан, али да је данас срећна јер сад има свој кров над главом.

Кључеве је уручио градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић који је захвалио породици Поповић која је, како је рекао, поднијела велику жртву да би данас живјели у слободи, да је дужност града да у складу са могућностима помогне овим породицама.

"Знам да ништа није довољно за ту жртву. Разумијем да породице, као и моја, носе ожиљке и да ниједан стан, ниједна финансијска подршка које су добијале или ће добијати не може надокнадити оног кога сте изгубили", рекао је Станивуковић.

Он је подсјетио да је расписана јавна набавка за изградњу централног спомен-обиљежја погинулим и несталим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и да ће извођач радова бити изабран 20. априла како би за годину дана завршили оно на шта се чекало три деценије.

Становуковић је додао да је завршен и регистар свих незапослених чланова породица погинулих бораца и да од овог мјесеца град креће проактивно у процес запошљавања тих чланова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана