Пореска поново блокирала Аквану, упитан и рад олимпијског базена

ГС
Foto: Архива

Пореска управа поново је блокирала рачун предузећа Аквана, потврдили су у овом предузећу за Српскаинфо.

– Напомињемо да је ово већ седма блокада у посљедњих осам мјесеци коју је Пореска управа извршила према нашем предузећу, а да до 2021. године ниједном није био покренут поступак принудне наплате од стране Пореске управе. Нажалост ова, да је назовемо, репресија је све учесталија према нашем предузећу и доводи у питање његов опстанак – наводе у Аквани, те истичу да ново руководство, за разлику од ранијег, редовно исплаћује плате радницима.

Истичу да иако Аквана у посљедњих годину дана редовно измирује све обавезе према запосленицима и дио обавеза према Пореској управи притисак је све већи, те да се плаше да би, уколико се не нађе рјешење, предузеће морало прекинути процес рада.

Шта значи прекид рада у Акавани? У првом реду престанак рада Градског олимпијског базена који је једини спортски објекат тог типа, не само у бањалучкој регији него и у Републици Српској. Градски олимпијски базен дневно посјети преко 500 спортиста и рекреативаца. На ГОБ- у се свакодневно одржавају тренажни процеси више пливачких и ватерполо клубова, а неријетко су гости базена и спортске екипе из окружења (Србије, Хрватске, Словеније…) и престанак рада базена би представљао огроман проблем за све наведене корисике услуга – наводе они.

Истичу да је прекид континуитета рада спортских клубова нешто што нарушава процес рада и значајно штети развоју спорта.

– На ГОБ-у се свакодневно врши обука бањалучких малишана, непливача, што сматрамо изузетно друштвено корисним учинком, које Акаван свакодневно омогућује нашим најмлађим суграђанима у склопу редовних радних активности а прекид процеса рада би и то онемогућио. Даље, Акавана запошљава близу 60 радника и прекид рада би довео у питање егзистенцију 60 породица – наводе у Аквани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана