Поред новог хотела и нови изглед центра града

Срна
Поред новог хотела и нови изглед центра града

БАЊАЛУКА - Бањалука ће добити нови, модернији центар града будући да је на мјесту недовршеног хотела "Палас" и на Тргу Крајине планиран нови пројекат, саопштено је из Градске управе.

Нови пројекат ће поред новог хотела на том мјесту обухватати и нови изглед центра града, наведено је у саопштењу.

Ту локацију данас су обишли градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, власник Групације "Цептер" Филип Цептер и свјетски познати архитекта Хани Рашидо.

Филип Цептер је навео да крећу са разрадом пројекта који је раније урађен и одобрен од градских власти, а сада захтијева прилагођавање новим трендовима.

Станивуковић је рекао да ће град уложити максималне напоре и у најкраћем року завршити све потребне процедуре како би већ наредне године кренули први радови.

"Договорили смо да нећемо радити само пројекат хотела жПаласж који ће бити нова разгледница и симбол града, него да се ради цијели простор Трга који подразумијева његово уређење и проширење. Све то ће значити један футуристички приступ најмодернијем дијелу нашег града, али да задржимо оно што је душа, тј. жкриви сатж и Парк жПетар Кочић", појаснио је Станивуковић.

Хани Рашид, који ће дизајнирати нови изглед хотела и центра града, рекао је да ће се потрудити да од овог хотела направи изванредно и чаробно ремек дјело да би на најбољи начин истакао љепоту Бањалуке, каквом је он види.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана