Поправљен часовник у Обилићеву

М. Г.
Поправљен часовник у Обилићеву

Бањалука - Часовник у улици Цара Лазара у насељу Обилићево, који неколико дана није радио, поправљен је и поново показује тачно вријеме.

Међутим, други јавни часовници у граду и даље су у квару.

- Уговор о одржавању с Градском управом није обновљен - каже Милован Вранчић, власник Часовничарске радње "Вранчић", која је била задужена за одржавање јавних часовника у граду.

- Часовник у улици Цара Лазара сам поправио, јер су ме замолили да то учиним, а такође сам обећао да ћу поправити и часовник на транзиту, али остале нећу. То сам учинио од себе, као мајстор, а не по уговору - казао је Вранчић.

Прилично трошно стање јавних часовника доводи до честих кварова, те више постају украси него што помажу грађанима.

- Ти часовници су прилично стари и потребна им је озбиљна реконструкција, да би радили како треба, а ове поправке које сам направио су више крпљење него праве поправке - додаје Вранчић.

Подсјећамо, уговор о одржавању јавних часовника, који је Градска управа имала са Часовничарском радњом "Вранчић", истекао је још половином прошле године и од тада није обнављан.

- Нико из Градске управе није са мном контактирао у вези са продужавањем уговора и није ми познато да ли ће уопште бити продужен - каже Вранчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана