Поповић: Град незаконито изабрао Надзорни одбор

М. С.
Поповић: Град незаконито изабрао Надзорни одбор

БАЊАЛУКА - Директор бањалучког "Водовода" Зоран Поповић рекао је данас да ће акционари тог предузећа сутра покренути управни спор, јер сматрају да је актуелни Надзорни одбор, који је сазвао сједницу Скупштине акционара и кога је именовао град Бањалука, изабран незаконито и мимо статута фирме.

- На минулој сједници Скупштине акционара већински власник - град је мимо дневног реда, закона и нашег статута мијењао дневни ред, не сачекавши да се продужи мандат старим члановима Надзорног одбора, већ је именовао свој, односно нови - рекао је Поповић за "Глас Српске".

Он је рекао да прихвата политичке одлуке, ако оне то јесу, али додаје да треба поштовати законске процедуре у погледу именовања Надзорног одбора.
Нагласио је да законске процедуре у овом случају нису поштоване.

- Не признајемо одлуке данашње Скупштине акционара и позивамо градоначелника Драшка Станивуковића да примијени исте аршине као приликом одлуке Скупштине града у вези са накнадама породиљама и здравственим радницима када је затражио уставност те одлуке. И ми, према истим аршинима, тражимо од града да примијени законитост и уставност одлука наше фирме - рекао је Поповић.

Нагласио је да је "Водовод" позитивно радио у протеклом периоду, те да је преседан што Градска комисија за корпоративно управљање није подржала годишњи извјештај овог предузећа, према којем су пословни приходи у плусу 250.000 КМ.

Додао је да су приходи повећани за два милиона КМ, а расходе смањени за пола милиона КМ.

- Смањили смо и број запослених за 24 и имамо једно домаћинско пословање у протекле четири године - казао је Поповић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана