Поплава затворила амбуланту у мјесној заједници Голеши

Невена Бунић
Поплава затворила амбуланту у мјесној заједници Голеши

Бањалука - Амбуланта у мјесној заједници Голеши привремено је затворена од сриједе због поплаве која је настала када је пукла водоводна цијев у стану изнад овог здравственог објекта.

Потврдили су то у градском Дому здравља, у склопу којег је и поменута мјесна амбуланта.

- У току је исушивање просторија. На сву срећу медицинска опрема није много настрадала. Зидови и подови су мокри, а успјели смо да спасимо већину намјештаја. Мораћемо поново да окречимо и санирамо подове. За сада не можемо процијенити ни колика је штета, ни када ће амбуланта бити поново отворена. Једноставно због повишених спољних температура одледила се вода у стану којем нико није живио дуже вријеме - рекла је портпарол Дома здравља Дијана Ожеговић.

Додала је да ће без обзира на околности, пацијенти моћи да затраже здравствене услуге у амбулантама на Лаушу и у Борковићима.

- Доктор Александар Љубанић ће своје регистроване пацијенте примати уторком и четвртком у амбуланти Лауш, с обзиром на то да је тим данима радио у амбуланти Голеши, док ће медицинска сестра Маја Малинић радити сваког дана у амбуланти Лауш док амбуланта Голеши не буде оспособљена за рад. У амбуланти Борковићи пацијенте ће збрињавати доктор Александра Гужвић - навели су у Дому здравља.

Поручују пацијентима да се стрпе и да менаџмент Дома здравља улаже све напоре да амбуланта што прије буде доведена у пријашње стање и поново почне са радом.

Предсједник мјесне заједнице МЗ Голеши Горан Мушић каже да су мјештани свјесни да нико није крив за насталу ситуацију, јер је амбуланта затворена због елементарне непогоде.

- Чим је примијећено, још у току ноћи, да је дошло до поплаве, алармирали смо све надлежне службе. Температура од минус 20 је вјероватно довела до тога да је у цијевима већ дуже вријеме вода била залеђена и када је отоплило, водоинсталације нису издржале. У оваквој ситуацији нико нема право да се жали. Надам се да ће амбуланта бити отворена што прије - поручује Мушић.

Инвестиција

У склопу Дома здравља раде укупно 33 амбуланте и 121 љекар породичне медицине. У току је изградња заједничког објекта амбуланте и мјесне заједнице у Доњим Колима. Рок за завршетак радова је март ове године, а вриједност инвестиције је 365.000 КМ, коју финансирају град и Министарство здравља и социјалне заштите РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана