“Попарт маркет”: Излагали умијеће, идеје и креативност

С. Б.
“Попарт маркет”: Излагали умијеће, идеје и креативност

БАЊАЛУКА - Сајам уникатних ручних радова под називом “Попарт маркет” одржан је у Дому омладине, гдје су многобројни домаћи креативци, дизајнери и умјетници изложили иновативне, ручно израђене производе.

Један од оснивача ове манифестације Нина Дакић казала је за “Глас Српске” да сваке године има све више заинтересованих излагача.

- Овај такозвани дизајн бувљак има за циљ окупљање локалних креативаца, дизајнера и умјетника. Идеја је да се првенствено њима помогне да лакше доспију на тржиште, јер експанзијом великих брендова и трговачких ланаца мали привредници и креативци не долазе до изражаја и немају могућност да се пласирају на тржиште - додала је Дакићева.

Казала је да је понуда производа била разнолика.

- Посјетиоци су имали прилику да виде накит, модне додатке, кућне декорације, природну козметику, играчке и умјетничке радове. Иако је израда ручних радова захтјевна, такав рад није довољно цијењен - рекла је Дакићева.

Вјера Тришић представила је накит од дрвета “Воли ме уво”.

- Идеју о прављењу ручних радова добила сам посјећујући “Попарт маркет”. Када сам први пут излагала своје радове, имала сам велику трему јер на овом сајму буде много излагача са квалитетним и  уникатним производима - казала је Тришићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана