Поново исцртане линије у бањалучким улицама

ГС
Поново исцртане линије у бањалучким улицама

БАЊАЛУКА - Поновно су исцртане све линије у једносмјерној улици, као и нове траке на проширеној саобраћајници у Алеји Светог Саве и улици Вука Караџића, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Екипе су ноћас биле на терену, а између осталог, постављале су нове ивичњаке како би саобраћајнице добиле нову ширину и четири траке, ради боље проходности саобраћаја.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић поручио је у објави на друштвеним мрежама да је ово још један од корака који ће заокружити цјелокупни концепт једносмјерног саобраћаја, јер, према његовим ријечима управо ове улице су жиле куцавице града и најважнија повезица Источног и Западног транзита.

- Такође, се ради и на исцртавању пјешачких прелаза код Тржнице, те ће и овај дио од сутра бити у функцији за саобраћај из правца Доца према Градском мосту и Кочићевом вијенцу - објавио је Станивуковић на друштвеним мрежама.

Он је најавио да ће започети и процес измјештања аутобуских стајалишта, као и постављања платформи на аутобуским стајалиштима, те инсталација паметних семафора.

- Ово су сви кораци које предузимамо како би наша саобраћајна револуција заживјела у пуном капацитету - навео је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана