Помоћ стиже за 50 породица на подручју Бањалуке

Јасмина Перишић
Помоћ стиже за 50 породица на подручју Бањалуке

Бањалука - Хуманитарна организација "Срби за Србе" припремила је помоћ за 50 поплављених породица на подручју града.

Помоћ од ове хуманитарне организације, чије је представништво у Србији, а огранци широм дијаспоре и региона, добило је 30 породица са подручја града крајем 2014. године.

Представник Хуманитарне организације "Срби за Србе" у Бањалуци Павле Марић рекао је да организација ужива повјерење хуманитараца, јер имају увид у сваку донирану марку.

- Неколико породица из Бањалуке, које су задесиле катастрофалне поплаве у мају, већ је добило помоћ од ове хуманитарне организације - рекао је Марић и додао да је посљедња донација поплављенима од 9.915 КМ подијељена крајем децембра 2014. године.

Он је потврдио да је у припреми донација за још 50 породица угрожених у поплавама, али да је једини услов за добијање те помоћи да породице имају барем једно дијете.

- Никада не донирамо новац, већ искључиво помоћ која помаже угроженима да стану на ноге. Ријеч је углавном о бијелој техници, намјештају, грађевинском материјалу, али и другим пакетима помоћи који олакшавају даљи живот угроженима - казао је Марић.

У неким случајевима, како је истакао, поједине породице су добиле тракторе, косилице, али и кров над главом.

- Скоро смо једној самохраној мајци из Челинца купили кућу. Осим тога, породици Којић са четворо дјеце из Дебељака, која живи у заиста тешким условима, обећали смо помоћ у изградњи куће, уколико обезбиједе плац - рекао је Марић и додао да је веома тешко доћи до оних којима је помоћ најпотребнија.

- Центар за социјални рад нам не смије давати те информације, па се углавном људи сами јављају, али мало је оних којима смо истински потребни, јер не знају за нас - казао је Марић.

Он је апеловао да се грађани прикључе овим акцијама и да малим донацијама, колико је ко у могућности, помогну људима у невољи.

Слободан Којић из Дебељака, којем је ова организација обећала да ће изградити кућу, каже да су већ добили од ових хуманитараца веш-машину, фрижидер и усисивач.

- Стварно смо им захвални. Рекли су нам да их назовемо чим купимо плац и они ће нам направити кућу. Проблем је што ми новца за плац немамо, јер смо и супруга и ја незапослени са четворо дјеце коју школујемо. Живимо од 105 КМ дјечијег додатка - рекао је Којић.

Рачуни

Павле Марић је рекао да уколико неко жели да уплати дновац мора навести да ли је помоћ намијењена поплављеним породицама или угроженим породицама са четворо и више дјеце.

- Новац се може уплатити на број жиро-рачуна 5688061340001652, а за уплате из иностранства на IBAN: БА39 5688 0612 0000 2134. Новац се уплаћује ХО "Срби за Србе" на SWIFT: BALBA22 - истакао је Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана