Помоћ породици Ковачевић: Позовите 1413

Г.С.
Помоћ породици Ковачевић: Позовите 1413

Бањалука и Бањалучани су ових ових показали своје право лице.

Само мјесец дана након што је прича о сузама, патњи и боли кроз коју пролази породица Ковачевић, угледала свјетло дана, ствари су се помакле са мртве тачке. Јавила су се бројна хуманитарна удружења, како би се помогло и њима и деветнаестогодишњем Николи који болује од ријетког Волфовог синдрома. Помоћ стиже и од Удружења “Мозаик Пријатељства”, а захваљујући истом, покренут је  и хуманитарни број 1433 како би сви они који желе помоћи Николи и његовој породици то могли и учинити.

“Ја знам да наш град Бањалука и наша земља има пуно добрих људи. Два пута сам већ  био у кући породице Ковачевић, упознао сам, и мајку и оца, малог дјечака и видио у ствари борбу њихову, и вјерујем да ће наш народ помоћи овој породици. Ево покренут је хуманитарни број 1433, путем којег сви добри људи, хумани људи могу да позову и донирају новац како бисмо сви заједно помогли породици Ковачевић – каже предсједник УГ “Мозаик пријатељства” Мирослав Субашић након друге по реду посјете породици Ковачевић у Горњој Пискавици којој је ово Удружење поново донирало основне животне намирнице, a преноси Елта ТВ.

Ковачевићи кажу да им се сада људи стално јављају, у жељи да им на било који начин помогну. Захваљујући УГ “Будимо људи” и великом хуманисти Александри Мушић, обезбијеђена су дрва за зиму, и основне животне потрепштине. Драгослав Шиник из Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима је обезбиједио донаторе за градњу штале.  Захваљујући кладионици Меридиан и Савјету МЗ Горња Пиксавица, стигла је веш машина.

Из Савеза за ријетке болести, достављају им лијекове. Управо у овом Савезу, чији је Никола члан,  покренули су правну борбу како би му бар један дио права која је имао као малољетно лице био враћен, рекла је предсједница Савеза, Биљана Котур гостујући у емисији Бањалучка хроника ЕЛТА телевизије. Родитељи кажу дас у захвални до неба свима који су се у цијелу причу укључили.

“Још једном велико Хвала свим добрим људима који нас зову ових дана, који су помогли, или који су рекли да ће помоћи. Не знам људи, тешко је, и корона је и сви имају и својих брига и проблема, и беспарица је, али по мени би овакви случајеви, не само мој, већ сви слични, требали имати подршку институција, да се не прекида подршка када оваква дјеца попут Николе постану понољетни, јер када напуне осамнаест са њима није лакше, већ је још теже, вјерујте – понавља Николин отац, Милован Ковачевић

Звали су их, кажу Ковачевићи из кабинета предсједника Владе, јавили су им се  из кабинета предсједника Републике.  Ствари су се коначно покренуле, па се надају да ће и локалне и републичке инститиуције, наћи начин да се, како њима тако и свима који имају сличан случај, коначно системски ријеши њихово питање.  До тада, будимо људи и помозимо породици Ковачевић јер вјерујете, наше мало њима пуно значи.

Жиро рачун:

562 – 099 – 81555183 – 82 НЛБ Банка Бањалука на име Госпа Ковачевић Горња Пискавица

Од првог јануара па све до краја мјесеца, у функцији је и хуманитарни број 1413, путем којег можете даривати 1 КМ како би помогли Николи и његовим родитељима да набаве неопходне лијекове. Зато будмо људи, будимо хумани – позовимо 1413.

48523" src="https://www.youtube.com/embed/9BidmQzmnxE" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана