Помоћ пензионерима услов за ванредну сједницу

Јелена Танацковић
Помоћ пензионерима услов за ванредну сједницу

БАЊАЛУКА - Одборницима у Скупштини града Бањалука одборник ПДП-а Милко Грмуша упутио је иницијативу за сазивање ванредне сједнице Скупштине на којој би се донијела одлука о ребалансу буџета, али судећи по свему већина у градском парламенту неће то подржати док се не исплати по 100 марака помоћи пензионерима.

За одржавање сједнице потребно је 11 потписа одборника у Скупштини града, међутим, из владајуће коалиције града Бањалука, коју чине СНСД, ДЕМОС и Уједињена Српска, неће подржати иницијативу уколико градска власт не спроводе одлуке усвојене буџетом.

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Драгослав Топић рекао је за “Глас Српске” да се у ПДП-у наставља раскол између високопозиционираних чланова странке и градоначелника Драшка Станивуковића.

- То показује иницијатива одборника Грмуше који тражи подршку одборника за сазивање сједнице, умјесто да то упути градоначелник на колегијуму. Остајемо при ранијој одлуци да нећемо ништа подржати док се не исплати помоћ пензионерима - казао је Топић.

Грмуша је рекао да десет милиона КМ суфицита стоји неутрошено, вриједност новца пада сваки дан, а потребе грађана су све веће.

- Не можете бити разумни и добронамјерни да стопирате ребаланс буџета гдје имате повећане буџетске приходе у 2022. години по основу вишка БДП-а и других такси, а да људи немају воду, инфраструктуру или размишљају како да плате огрев - казао је Грмуша за “Глас Српске”.

Према његовим ријечима, ако се слуша шта желе Бањалучани и чланови ПДП-а, СНСД-а, СДС-а, Уједињене Српске иницијатива ће бити усвојена, али ако постоје други интереси, онда сваки човјек именом и презименом треба да каже зашто неће подржати овај приједлог.

- До сваког одборника је стигла иницијатива, а њих је неко бирао и имају одговорност према њима, ако су важнији интереси некога из сјене или у партији, онда нека се то саопшти - каже Грмуша и додаје да је вријеме да падну маске са лица.

Шеф Клуба одборника УС-а у Скупштини града Невен Станић рекао је да неће потписати иницијативу док се не испуне одлуке из усвојеног буџета за 2022. годину.

- Не може се функционисати на начин да се пројекти за које градоначелник Драшко Станивуковић сматра да су за њега битни реализују, а пројекти које је предлагала скупштинска већина остављају по страни - казао је Станић за “Глас Српске”.

Станић додаје да су дошли до ситуације да грађане више не интересује сједница града и перформанси који се на њој дешавају.

Лазић

Одборник покрета “Бањалука зове” Саша Лазић Медо истиче да је учествовао у покретању иницијативе.

- Дешавало се раније да неколико мјесеци нема сједнице градског парламента, што је недопустиво и трагично за град. Предложили смо засједање, а уколико до њега не дође, наставићемо да радимо као и до сада - каже Лазић за “Глас Српске” и додаје да влада једноумље.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана