Полицијска управа Бањалука: Евидентиране свега двије провалне крађе

Н. Т.
Полицијска управа Бањалука: Евидентиране свега двије провалне крађе

Бањалука - Током јула на подручју Полицијске управе Бањалука забиљежене су свега двије провалне крађе у куће и станове, док их је у прошлом времену на седмичном нивоу било на десетине.

Начелник Сектора криминалистичке полиције у ПУ Бањалука Дарко Новковић казао је да је у поменутом мјесецу укупан број кривичних дјела мањи за 42,8 одсто него у истом периоду лани.

- Смањење кривичних дјела, поготово провалних крађа, осим наших активности, резултат је и добре сарадње полиције и тужилаштва. Томе је допринијела и сарадња са грађанима који су предузели мјере да заштите имовину - казао је Новковић на конференцији за новинаре.

Напоменуо је да је у јулу причињено 186 кривичних дјела, док их је лани у истом периоду било 325. Истакао је да није било тешких кривичних дјела и убистава, док је евидентирано 17 тешких крађа, што је мање за 39,3 одсто у односу на јул прошле године.

Замјеник начелника ПУ Бањалука Душко Пена безбједносну ситуацију оцијенио је као задовољавајућу.

- Током јула успјешно смо реализовали четири акције - "Налог", "Нож", "Лагер" и "Исток два", а реализоване су и многобројне акције у спречавању нарушавања реда и мира. Скоро у свим областима имамо смањен број кривичних дјела, али и број погинулих у саобраћајним несрећама - истакао је Пена.

Начелник Одјељења полиције ПУ Бањалука Раденко Стакић казао је да се у јулу догодило 375 саобраћајних несрећа.

- Погинуло је једно лице, 12 их је тешко повријеђено. То је мање за 50 одсто у односу на јул прошле године - нагласио је Стакић.

Током јула на подручју ПУ Бањалука откривено је 21 кривично дјело привредног криминала, којим је причињена штета од 534.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана