Полиција контролише ношење заштитних маски на отвореном

Н. Т.
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Поједини Бањалучани тврде да је протеклих дана полиција појачала контролу ношења заштитних маски на отвореном, док у Полицијској управи Бањалука кажу да је ријеч о уобичајеним контролама које су спровођене и протеклих мјесеци.

У полицији кажу да раде као и до сада.

- Контролишемо поштовање епидемиолошких мјера које су наложене закључком Републичког штаба за ванредне ситуације и прописане  Законом о заштити становништва од заразних болести – истакли су у ПУ Бањалука.

Један Бањалучанин каже да се недавно затекао у центру града и каже да је полиција да контролисала пролазнике те заустављала људе који нису имали маску.

- Познаник ми је рекао да су му написали казну. Морам признати да већина људи не носи маске напољу, тамо гдје би требало. Многи су се опустили  - рекао је један Бањалучанин не желећи да му помињемо име.

Републички штаб за ванредне ситуације, како би се зауставио тренд лоше епидемиолошке ситуације, увео је 20. октобра прошле године мјеру обавезе ношења заштитне маске на отвореном.

Два дана касније је директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић  појаснила је да се маске на отвореном обавезно носе тамо гдје је много људи и није могућа дистанца, приликом чекања у реду и слично.

Казна за неношење маске је 100 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана