Покушали украсти трансформатор из трафо-станице па оставили бањалучко насеље без струје

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Због покушаја крађе трансформатора из трафо-станице у близини врела Средовац од јутрос траје прекид у испоруци струје дијелу мјештана бањалучког насеља Мотике, сазнају "Независне".

Како Независне сазнају, мјештани Мотика су јутрос у 8.05 часова пријавили нестанак струје након чега је теренска екипа "Електрокрајине" изашла на лице мјеста и констатовала да су непознате особе искривиле носач трансформатора са стубне трафо-станице, покидале растављач и обориле трансформатор на земљу.

"Ријеч је о очитом покушају крађе трансформатора при чему је план лопова или више њих највјероватније омео брзи долазак екипе електричара.

"Електрокрајина" је овај случај пријавила полицији која је изашла на лице мјеста и сачинила записник", казао је извор "Независних".

Из "Електрокрајине" су рекли да је на стубној трафо станици (СТС) "Мотике Средовац" причињена велика штета, прије свега на трансформатору, као и носачу трафоа.

"Наши електричари раде на санацији овог сложеног квара који ће, између осталог, захтјевати враћање носача у исправни положај и уградњу новог трансформатора. Санација квара и успостављање уредог напајања електричном енергијом тог дијела Мотика очекујемо у касним послијеподневним часовима", навели су из "Електрокрајине".

Додали су да осуђују кривично дјело оштећења имовине које је довело до нестанка електричне енергије дијелу потрошача у Мотикама, те изражавају пуну подршку раду полиције у проналаску починилаца.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана