Покренута акција за помоћ петочланој породици у Колима: Хуманисти граде нови дом за Тубоњиће

Александра Тодоровић
Покренута акција за помоћ петочланој породици у Колима: Хуманисти граде нови дом за Тубоњиће

БАЊАЛУКА - Уз помоћ суграђана великог срца и чланова Хуманитарног удружења “Мозаик пријатељства” почела је изградња новог дома за петочлану породицу дјевојчице Милице Тубоњић из Кола која болује од церебралне парализе и непознатог синдрома.

Темељи су већ ископани, а на градилишту су багери и камиони компаније “Мандић”. Хуманисти су уједињени истим циљем - да олакшају живот петнаестогодишње хероине. Миличин отац Ћиро Тубоњић каже да је веома захвалан свима који помажу његовој породици.

- Ја сам пресрећан и презахвалан свима онима који нам помажу да моја Милица коначно добије дом - каже Тубоњић.

Иницијативу и подршку овој акцији дао је предсједник удружења “Мозаик пријатељства” Мирослав Субашић.

- Први пут улазимо у нешто овакво. Изградити кућу није лако ни кад имате план и финансијска средства, али уз хумане људе и подршку коју добијамо са свих страна, сигуран сам да ћемо успјети - рекао је Субашић.

Додао је да је сада хуманост свих суграђана на испиту.

- Наше мало њима значи пуно. У овој борби треба нам помоћ људи великог срца који знају градити куће или имају фабрике које производе материјал за градњу како би удружили снаге и саградили кућу - казао је Субашић.

Додао је да је Миличино здравље нарушено, али да би њен живот сигурно био много лакши у кући са бољим условима.

- Надам се да ће звјездано небо убрзо засјати у соби изнад Миличине главе, а да ће њени прстићи бити без ожиљака - истакао је Субашић.

Милица болује од церебралне парализе и једног непознатог синдрома, а живи у тешкој материјалној ситуацији, у кући без минималних услова за живот.

- Она без лијекова не може замислити живот. Свакодневно користи пелене. Гризе пуно прсте, чак и када крв крене, она их и даље гризе. Неко од нас константно мора бити уз њу. Чим осјетим да се пробудила, истог момента морам устати, све је то јако тешко и стресно - казала је Миличина мајка Зорка Тубоњић. Осим Милице, Тубоњићи имају још два сина.

“Мозаик пријатељства” већ неко вријеме помаже овој породици.

- За Милицу сам чуо јер је њен брат долазио код нас уочи новогодишњих празника тражећи играчке које сијају. Морамо им помоћи јер, вјерујте, у оваквој кући је немогуће живјети - рекао је Субашић. Сви хумани људи могу помоћи овој породици уплатом на жиро рачун: 562-099-8164043324, НЛБ банка, Мозаик пријатељства - За Милицу Тубоњић.

Васкршњи ручак

“Мозаик пријатељства” ће и ове године поводом највећег хришћанског празника уприличити додјелу посебно припремљеног ручка социјално угроженим суграђанима.

- И у ово тешко вријеме потрудићемо се да наставимо досадашњу традицију. Припремили смо свечани ручак за више од 1.000 корисника, које желимо да обрадујемо за Васкрс - казао је Мирослав Субашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана