Покренута акција "Бањалука је пријатељ" за помоћ подручјима погођеним поплавама

Катарина Шапоња
Покренута акција "Бањалука је пријатељ" за помоћ подручјима погођеним поплавама

БАЊАЛУКА - Град Бањалука ће, уз подршку Црвеног крста, пружити сву потребну подршку подручјима која су погођена поплавама у БиХ.

Истакла је ово савјетница градоначелника Милада Шукало и навела да су покренули акцију "Бањалука је пријатељ", која почиње данас и трајаће до 16. октобра.

- Пратићемо потребе у наредних седам дана, те уколико послије тога буде потребе акција ће бити настављена. Скупљаћемо све оно што је људима потребно попут новца, одјеће и храна - рекла је Шукалова.

Како каже, сви који желе да помогну могу донације да доставе у Ватрогасни дом код МУПа РС у Бањалуци.

Сегретар градске организације Црвеног крста Жељкица Илић, истакла је да су приоритети вода за пиће, кабанице, чизме мањег броја, лопате, хигијенски пакети, дезинфекциона средства, средства за чишћење, грађевинске рукавице, грађевинска колица, лампе и свијеће.

- Друштво Црвеног крста крижа БИХ отворило је жиро рачун како би се прикупила новчана средства за угрожене. Наша мисија је да помажемо људима - истакла је Илићева.

Представник Цивилне заштите, Драгољуб Вукајловић казао је да је Хидрометеоролошки завод упутио упозорење на олујно невријеме и јаке кише, што ће отежати службама спасавања на терену.

- Члан смо међународног пројекта који финансира Влада Швајарске и Уједињених нација, те смо у другој фази тог пројекта схватили  да нам је неопходна помоћ многих стручњака како би се сличне катастрофе спријечиле, због чега смо ангажовали поједине професоре са факултета - рекао је Вукајловић.

Акцији се, као појединац, прикључила и Сандра Козић, како би помогла у прикупљању помоћи подручјима погођених поплавама и клизиштима.

Сви грађани који желе допринијети овој акцији и помоћи унесрећенима, упутства имају на сљедећем линку https://rcsbh.org/index.php/sr-rs/aktuelnosti/207-pomoc-stanovnistvu-pogodenom-poplavama-oktobar-2024 .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана